Vrijheid Belgisch hardsteen 49 X 16 X 11,5 cm. Gemaakt in het kader van de Kunst- en cultuurmanifestatie 'Wereldwijd de Heerlijkheid' 2018

Eigen werk voor kunst- en cultuurmanifestatie Zetten

Als lid van het kunstenaarscollectief “het Venster” in Zetten heb ik gedurende de maand september deelgenomen aan de overzichtsexpositie tijdens de Kunst- encultuurmanifestaie ‘Wereldwijd de Heerlijkheid’ in Hemmen en Zetten.

Geïnspireerd op het thema Wereldwijd de Heerlijkheid, waarin landschap en historie van Hemmen leidend zijn, kwam ik tot de volgende visie:

Geschiedenis en traditie zijn sterk verbonden met elkaar, niet statisch, maar transformerend. meebewegend met de tijdgeest, en ons subtiel  terugvoerend naar universele waarden van ons zijn op deze aarde. Het thema Wereldwijd de Heerlijkheid appelleert bij mij aan vrijheid, solidariteit en eenheid. De kunst van het zien en laten zijn.

Mijn inzending bestond uit 2 sculpturen, waarvan een monumentaal beeld in een boomgaard langs het Zettensepad en een van kleiner formaat in Belgisch hardsteen voor plaatsing op een sokkel  binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *