Lezing

Voorafgaand aan de kunstreizen, geef ik lezingen over kunstenaars die me inspireren.
U kunt ook een lezing aanvragen.
U kunt contact met me opnemen, dan bespreken we welke mogelijkheden er zijn. Bent u geïnteresseerd in een lezing, dan hoor ik graag van u.

Lezing over Eduardo Chillida

Maak kennis met het werk van Eduardo Chillida. Bewonderaar en kenner Jan Franssen laat je kennismaken met het werk en gedachtegoed van deze inspirerende Baskische kunstenaar.
Vanaf 2011 reist Jan Franssen jaarlijks naar San Sebastian om zich te verdiepen in het werk van onder andere Chillida. Hij heeft inmiddels een goede band opgebouwd met het museum en is er altijd welkom ondanks dat het museum sinds 2011 gesloten is voor publiek. Zijn ervaringen en daar opgedane kennis zijn samengebracht in een Power Point presentatie. Film en Power Point presentatie geven een goed beeld van deze veelzijdige kunstenaar. Door kijken, zien en luisteren ervaar je de impact van zijn werk. In de film “Hokusai” zie je hem aan het werk in een smederij, in zijn atelier gevoelig werkend met inkt, papier en vilt en in een interview hoor je hem praten over zijn eigen werk en inspiratie.

Over Jan Franssen

“Mijn werk als interieurarchitect combineer ik met beeldhouwen. Ik ben vooral geïnteresseerd in de ruimtelijke werking van beelden en constructies. Ik probeer daarin iets voelbaar te maken van de niet tastbare werkelijkheid. Dit thema tref ik sterk aan in de Baskische beeldhouwkunst. In 2011 heb ik voor het eerst in San Sebastian het werk van Chillida en Oteiza bestudeerd. In de maanden dat ik er was heb ik veel gezien, gelezen en contacten gelegd die nu van pas komen bij mijn lezingen en bij het organiseren van kunstreizen naar Spaans Baskenland”.
Meer info:
Jan Franssen, info@atelierfranssen.nl, www.we-frans-blog.tumblr.com